MARTINE HEGNA I RUTE

19-årige Martine Eknes Hegna er en av Norges mest fremadstormende og talentfulle sprangryttere per dags dato. På NHF skal hun nok en gang briljere med sine ferdigheter i de internasjonale sprangklassene. 

Som nordisk mester for seniorer, Grand Prix-vinner i tostjernersklassen fra KOHS og en rekke topplasseringer i løpet av 2018, er det knyttet store forventninger til Martines deltakelse på Norwegian Horse Festival 2019.

Midt i stevneforberedelsene stilte vi rytteren fire spørsmål om stevnestarten:

 

  • Hva gleder du deg mest til med Norwegian Horse Festival 2019?

Jeg gleder meg aller mest til å ri på en fantastisk arena og ikke minst til å få med meg de ulike clinicene som holdes under arrangementet.

 

  • Hva er målet for NHF?

Målet er å sikre meg en god start på sesongen ved å ri gode runder og forhåpentligvis få med meg noen fine plasseringer hjem.

 

  • Hvordan trener du hestene før NHF?

Hestene har hatt en rolig periode i juleferien der de kun har gått på tur og fokusert på utholdenhetstrening. Derfor blir fokuset nå fremover å trene mer rideteknisk igjen. Jeg skal blant annet på treningssamling neste helg og deretter blir det nok et nasjonalt stevne eller to, litt ettersom hvordan hestene kjennes ut, før vi er klare for NHF.

 

  • Hva er ditt beste tips til andre som ønsker å lykkes på konkurransebanen?

Mitt beste tips for å gjøre det bra på stevner er å komme forberedt, være mentalt tilstede og fokusere på arbeidsoppgaver man har gitt seg selv på forhånd.

 

Foto: Mathilde Kvernland

 

Vi i NHF ønsker Martine og de andre deltakerene masse lykke til på stevnet. Kjenner du noen som skal ri? Bli med og hei dem fram under årets største hestefest!

 

Share this: