– EN DRØM I OPPFYLLELSE

De tidligere vinnerne av Promotion Cup i dressur og sprang deler sine historier om hvordan det føltes å vinne finalene på en internasjonal arena.  I år har du muligheten til å oppleve seiersapplausen på NHF. 

 

– EN DRØM I OPPFYLLELSE

Anya Fearnley Ramstad vant Dressurcupen 2017 med hesten Harrysmindes De Matcho, og red inn til 64.853% i finaleklassen (MB). For henne oppfylte Promotion Cup drømmen hennes om å delta i konkurransen.

– Det var utrolig gøy å delta i Promotion Cup! Jeg har vært der mange år som tilskuer og drømt om å ri inne på arenaen selv, så det var veldig kult å få den muligheten! Det var ekstra stas å ri på et stevne med så store og fine omgivelser og mer publikum enn hesten min og jeg er vant med, smiler Anya når hun minnes opplevelsen. 

Hun ble plukket ut av klubben sin, Tønsberg og Omegn Rideklubb, til å delta:

 Klubben satte opp en liste over de som var interesserte i å delta, og som var kvalifisert til å ri klassene fra tidligere stevner. Basert på resultatene våre i MB fra samme året ble vi tatt ut, forklarer hun. 

Konkurransedagene gikk over all forventning:

– Det var selvfølgelig utrolig gøy å vinne: Jeg ble så glad og overrasket! I tillegg var jeg utrolig stolt av hesten min, Matcho, for at han taklet omgivelsene på en god måte og gjennomførte stevnet bra selv om han synes banen var litt ekstra spennende, legger hun til. 

Et tips hun har til andre som skal delta i dressurfinalen av Promotion Cup, er å få hjelp fra treneren din eller en annen du stoler på:

– Det var utrolig deilig å få hjelp av treneren min, Stine Gøtesen, på oppvarmingen begge dagene, jeg ble mer trygg med en gang! 

 

– MÅLET VAR Å VINNE 

 

Lisa Tanche-Larsen var raskeste rytter i sprangfinalen i 2017. Rytteren tok seieren i klassen med hinderhøyde på 1.20m med hesten Utana. Rytteren ventes også å delta på NHF, etter deltakelse under de tre siste årene av Arctic Equestrian Games.

I 2017 kvalifiserte ekvipasjen seg via Promotion Cup. Klubben hadde samlet opp nok poeng til å sende en ekvipasje til AEG for å delta i Promotion Cup i sprang. Deretter ble det avgjort hvem som skulle delta ved en egen uttaksklasse på et klubbstevne.

– Målet for Promotion Cup var å dra ned for å vinne, så det var utrolig gøy at vi oppnådde det vi hadde jobbet så hardt for, avslutter rytteren.

 

HJELP KLUBBEN DIN NÅ – bestill billetter! 

Promotion Cup er en konkurranse åpen for alle rideklubber i Norge. Helt fra billettsalget åpnet i høst har det vært mulig for klubbene å samle inn poeng for hvert billettsalg gjort. Siste frist for å gi klubben din poeng i Promotion Cup, og en sjanse til å klarte oppover på lista, er 20. januar. Etter dette får ikke klubbene poeng ved bestilling av billetter.

 

De 25 beste klubbene vinner premier, og kan sende ryttere til NHF etter avholdt uttak. Stillingen i Promotion Cup er til enhver tid tilgjengelig på www.hestefrelst.no.

 

Share this: