HVORDAN FÅR DE DET TIL?

Kjersti Wigen og Wenche Johannessen skal dele hemmeligheten bak suksess i grenen kjøring. Foredragsholderne ser frem til å formidle kunnskap som er relevant både for kusker og ryttere på en ny og praktisk måte. 

Å kjøre med hest og vogn er akkurat som ridegrenen feltritt, bare med kusk og vogn istedenfor rytter. Som i feltritt er kjøring en idrett med tre delelementer: Dressur, maraton og presisjon.

– I likhet med feltritt er dressuren også grunnlaget for hestens yteevne og prestasjon, likesidighet og bygging av holdbar og arbeidsdyktig muskulatur i kjøring, forteller vår clinicholder Kjersti Wigen. Hun regnes som Norges beste trener innen kjøresporten, og kommer til Norwegian Horse Festival i februar for å dele sin kunnskap.

Kjersti Wigen regnes for å være Norges mest fremgangsrike dressurrytter på 80- og begynnelsen på 90-tallet. Hun var Kyra Kyrklunds elev i mer enn 15 år, er nå en merittert trener i dressur, både nasjonalt og internasjonalt.

Kjersti har fem individuelle NM-gull, og har ridd VM, EM og Nordisk mesterskap for Norge. I tillegg har hun mer enn 20 internasjonale plasseringer på GP-nivå – alt oppnådd på den firbeinte lagkameraten Alex som hun kjøpte som 4-åring.

 

Med seg på den praktiske kjøreclinicen har Kjersti med seg kusken Wenche Johannessen, som er regjerende Norgesmester i kjøring og har deltatt i de aller største mesterskapene med hesten Saturn.

– Wenche og Saturn har gjort seg bemerket i internasjonal kjøring, nettopp på grunn av dressurprestasjonene. Det er dressurprestasjonene som danner grunnlaget for resultater i maraton og presisjon, påpeker Kjersti.

I 2018 ble Johannessen plassert som nummer 16 individuelt blant 82 startende i VM.  I tillegg til NM-gull i 2018 har kusen en rekke plasseringer fra internasjonale kjørestevner de siste to årene. Saturn omtales nå som «the dancing horse» og gjør beviselig saker og ting som ingen har sett en kjørehest gjøre før.

 

Relevant for både ryttere og kusker

På bakgrunn av dette, ønsker Kjersti Wigen og Wenche Johannessen å dele oppskriften til suksess med publikum på Norwegian Horse Festival. Mye av hemmeligheten ligger i dressurarbeidet, som det vil være spesielt fokus på.

Dette gjør clinicen relevant både for de som interesserer seg i kjøring, men også de som interesserer seg i dressur som ridegren, eller om de grunnleggende prinsippene for å trene en sunn og frisk hest.

– Målet med dressur er å få en hest som er avslappet, lydig, løsgjort, og som både kan og vil utføre oppgavene den blir satt til. I tillegg skal treningen selvsagt lede til best mulig prestasjon og poengsum i dressurprogrammet dersom en er på konkurransebanen, legger Wigen til. 

I kjøring inneholder dressurprogrammet i de internasjonale klassene alle tre gangarter inklusive samling, økninger og overganger. Programmet inneholder også sidebevegelser/vikninger i trav og travsekvenser med tømmene i én hånd.

 

Hvordan får Wenche det til? 

Det er dette Kjersti og Wenche ønsker å gi publikum et innblikk i. Publikum skal få se «en vanlig dag på jobben» for Wenche, Saturn og Kjersti. Duoen kommer til å gjøre det de pleier å gjøre, og i tillegg vil Kjersti ta dere med på reisen og forklare litt om hva, hvorfor og hvordan.

 

Billetter til clinicen, som holdes fredag 22.februar fra 15:00 til 18:00 kan bestilles allerede nå. Vi sees!

 

Share this: