INGRID KLATRER I KLASSENE

Juniorrytter Ingrid Gjelsten har på kort tid klatret oppover i klassene, og i 2018 tok rytteren sølv i nordisk mesterskap i sprangridning med laget sitt. Nå ser landslagsrytteren frem til å starte årets stevnesesong i Lillestrøm med hestene sine. 

Midt i stevneforberedelsene stilte vi rytteren fire spørsmål om stevnestarten:

 

– Hva gleder du deg mest til med Norwegian Horse Festival 2019?

– Det jeg gleder meg mest til er å få ri på den nye store arenaen som jeg har hørt mye positivt om. Det blir også spennende å ri et trestjernersstevne igjen. Etter en lang ferie blir det gøy å starte sesongen på ett så fint sted.

 

– Hva er målet for NHF?

– Målet mitt er å få gode runder og det er selvfølgelig alltid motiverende å få gode resultater også. Jeg skal starte alle hestene mine, så det blir spennende.

 

– Hvordan trener du hestene før NHF?

– Alle hestene har hatt en liten juleferie, så nå har vi akkurat startet opptreningen med hopping igjen. Jeg rir i tillegg mye bakkearbeid og rir ofte på lange travturer. Det blir også ett lite stevne før vi er klare for NHF i slutten av februar.

 

– Hva er ditt beste tips til andre som ønsker å lykkes på konkurransebanen?

– Mitt beste tips til andre for å lykkes på konkurransebanen er å være godt forberedt. Du må sørge for at du og hesten din er godt nok trent til å takle en lang konkurransehelg. Som rytter er det viktig å være tålmodig, jobbe hardt og tenke positivt. Det er også viktig å være mentalt tilstede når det gjelder.

 

Vi i NHF ønsker Ingrid og de andre deltakerene masse lykke til på stevnet. Kjenner du noen som skal ri? Bli med og hei dem frem under årets største hestefest!

Share this: