ISLANDSHESTFEST

Islandshest-eliten samles til tøltende takter om bare to uker!

Når vi først arrangerer Norges største hestefestival så er det en selvfølgelighet at også islandshestene inntar arenaen. Her blir det sylskarp konkurranse, spennende finaler og lærerik clinic.

Konkurransene

Det kommer til å bli tøltkonkurranser, hvor tøltprogrammet består av arbeidstempo, tempoforskjeller og hurtigtølt. Det er invitert både norske og utenlandske toppryttere, så her blir det god mulighet for å se de beste yte sitt beste på banen.

– Det blir veldig gøy å ri på en slik stor arena. Jeg er veldig glad for å være en av de inviterte til å ri, og det er ekstra gøy å få være med under premieren til et nytt konsept. Jeg ser virkelig frem mot dette, sier svenske Hannah Österberg, nordisk mester i ungrytterflokk, til nihf.no.

Hun får skarp konkurranse av de beste norske rytterne, blant annet regjerende nordisk mester i V1 junior, Maria Gjellestad Bosvik.

– Da jeg åpnet brevet med invitasjon til å delta på Norwegian Horse Festival ble jeg utrolig glad og veldig spent. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne! At jeg får ri sammen med så mange gode ekvipasjer gjør det ekstra spesielt og veldig spennende. Jeg gleder meg kjempemye, sier Gjellestad Bosvik.

Clinic

Det blir også en egen islandshest-clinic, og her er det to svært kjente navn som skal fortelle litt om sine treningshemmeligheter: Christina Lund, og flere ganger verdensmester Jóhann R. Skúlason – to av sportens største profiler. Begge har ridd på øverste nivå i en årrekke og har mengder med mesterskapserfaring. Vel så viktig er deres kunnskap om temming, innridning og trening av hester og ryttere.

– Stikkord for clinicen blir å få en oppoverbakkehest. Vi vil prøve å forklare hvordan man får en hest som har mulighet for å strekke ut og bruke hele overlinja, komme opp i manken og har plass til å bruke bakbeina. For islandshestrytterne fokuserer vi på hvordan de kan ri hesten og ikke gangarten, men aller viktigst blir det å få fram hvordan man kan ri på hestens premisser. Å fokusere på det hesten gjør lett, gjøre det som allerede er bra enda bedre, og bruke tid og tålmodighet på det andre. Vi ønsker å gjøre treningen variert, lystbetont og gi hesten selvtillit i arbeidet, sier Christina Lund til Hestefrelst.

Disse konkurrerer

Disse billettene trenger du

Islandshestene boltrer seg på Norwegian Horse Festival på lørdag (uttak og clinic) og søndag (finale). For å få med deg dette trenger du følgende billetter:

Lørdag:

  • DAYPASS LØRDAG 23. februar (149,-)
  • TRIBUNEPLASS LØRDAG 23. februar Arena 2 16:00-21:30 (LØRDAG BRUN) (199,-)

Søndag:

  • DAYPASS SØNDAG 24. februar (99,-)

  KJØP BILLETTER NÅ

Share this: