FREDRICSON – TO ÅR PÅ RAD

Jens Fredricson hoppet til seier i lørdagens Grand Prix på Arena 1, GJELSTEN HOLDING CSI3*, GP, 1,50 m. I 2019 gjorde broren det samme. Først Peder, så Jens. En familietradisjon?

Da Norwegian Horse Festival gikk av stabelen for første gang i 2019, ble det svensk seier til Peder Fredricson i hovedklassen GJELSTEN HOLDING CSI3* Grand Prix. Av åtte ekvipasjer til omhopping i dag, var to av dem norske, Geir Gulliksen/VDL Groep Qatro og Fredrik Seim/Quevara van de Flierbeek Z. Men bommene falt og ga henholdsvis 4 og 8 feil. Kun tre ekvipasjer gjennomførte feilfritt, og etter Jens Fredricson fulgte nederlandske Jur Vrieling/Fiumicimo van de Kallevallei og britiske Nick Benterman/Don Diablo HX.

Publikum kom og stemningen var på topp lørdagens GJELSTEN HOLDING CSI3* Grand Prix (Foto: Mette Sattrup)

Gjelsten-Stipendet ble for første gang delt ut under NHF. Under en høytidelig seremoni ble følgende klubber tildelt kr. 100 000 hver:
Bruråk Hestesportsklubb, Drammen og Omegn Rideklubb, Grenland Ryttersportsklubb, Indre Haugaland Ryttersportsklubb, Nord-Østerdal Ryttersportsklubb, Sandnes og Jæren Rideklubb, Skedsmo Rideklubb, Sletten Kjøre- og Rideklubb, Søndre Nordstrand Rideklubb, og Sørlandsparken Rideklubb.

Med fulle tribuner har sprangsporten dominert Arena 1 fra dag en under NHF 2020. Men i morgen, søndag, er det slutt. Da er det duket for dressur. Familieunderholdning og clinics blir det også.

Her kan du få oversikt over noen høydepunkter søndag på Varemessen i Lillestrøm:

Utstyrsmessen åpner kl. 09:00

ARENA 1 – Søndag
Denne dagen i hovedarenaen er satt av i dressurens tegn.  Vi kan love et spektakulært dressurshow i flotte rammer. 

Kl. 12:45 FERD Clinic med Pether Markne
Pether Markne er nyansatt som landslagstrener for det norske dressurlaget og har et langt liv bak seg i sporten. Pethers kunnskaper, og evnen til å formidle, har gjort ham til en av Europas mest ettertraktede trenere i flere grener. Dette blir en inspirerende og lærerik clinic for ryttere på alle nivå.

Kl. 13:30 Dressuroppvisning med Andreas Helgstrand 
Andreas Helgstrand, en av verdens største hesteeiere og en av verdens beste dressurryttere, har blant annet et VM-sølv i lommen. Andreas skal ri og forklare, og vi kan lære mye om hans prinsipper og røde tråd i treningen. 

Kl. 14:15 FERD CDI3* KUR
Dette blir finalen for de internasjonale rytterne. Ekvipasjer fra fem land skal kjempe om de beste prosentene – kom og hei frem de norske rytterne!

Kjøp stolbillett til søndagen for under 200-lappen Nnå, og sikre deg plass denne dressurdagen her!

ARENA 2:
Kl. 10:45 Kjøreclinic med Wenche Johanessen og Kjersti Wigen
Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer Wenche og Kjersti tilbake for en ny, spennende og lærerik clinic. En av Norges beste dressurryttere, og en av Norges beste kusker, jobber sammen for å få “the dancing horse from Norway”, Saturn, til å prestere foran vogna som en kjørehest med internasjonale kvaliteter. Her holder det med kun daypass!

Kl. 11:50 Oppvisning og kjøreclinic med dølahester
En av de tre norske hesterasene, dølahesten, skal vise seg frem foran vogna og i en flott dressuroppvisning. Dette kan man også se med kun Daypass!

Kl. 13:00 Clinic Islandshest med Christina Lund, etterfulgt av STALL MYRA Islandshest, The Oval Track Challenge 
Det er duket for finale for Young Rider og Junior, og det kommer til å bli et sterkt felt, med sterke hester. Fart, spenning og fantastiske gangarter skal vises frem. Det ble fullt på tribunene og utsolgt for billetter da vi hadde islandshest på programmet i fjor, så du gjør lurt i å sikre deg stolbillett for under 200-lappen her.

Kl. 15:30 SR STABLES NHF Kjepphest Finale
På slutten av dagen vil årets store finale i NHF Kjepphest finne sted på Arena 2. Det vil være flere kvalifiseringer i løpet av festivalen. Disse vil foregå på Horseland, et eget område som er fullpakket med aktiviteter for de miste. For å se finalen i NHF Kjepphest, trenger du kun dagspass. Her kan du komme og se på det superpopulære fenomenet “hobbyhorsing” og se flinke, dedikerte utøvere vise seg frem!

Dette var bare høydepunktene.  NHF er så fullpakket med aktiviteter og underholdning. Se hjemmeside og programmet her for å få full oversikt.

Toppbilde: Jens Fredricson rir til seier i lillebrors fotspor. Begge har toppet GJELSTEN HOLDNING GP-resultatlisten under NHF, Peder i 2019, Jens i 2020. (Foto: Mette Sattrup)

Share this: