SELVBÆRING ER NØKKELORDET

– For mange ryttere fokuserer på hvordan hesten bøyer nakken istedenfor å tenke på at hesten skal bære seg selv gjennom hele kroppen, forteller den kjente dressurtreneren Kyra Kyrklund. Hun legger vekt på at samling og selvbæring skal skje i hestens «center of gravity».

-Når en hest samler seg skal det skje i kroppen og ikke i halsen, sier den høyt respekterte dressurtreneren. Hun er opptatt av at ryttere skal forstå at samling og selvbæring ikke bare kommer gjennom tøylebruk og en fremaddrivende sjenkel, men at det har en sammenheng med hvordan rytteren kan bruke hjelperne sine til å skape trykk og slippe opp trykk.

Rytterens sits spiller også en viktig rolle for hestens balanse, og med hjelperne kan man ri inn rytme, balanse og bæring. Den aller viktigste hjelperen er vekten, som alltid påvirker hesten og det den gjør. Derfor må rytteren vite hvordan vekten skal fordeles og hvilken posisjon som er mest optimal for at hesten skal klare å bære seg selv og rytteren så harmonisk som mulig.

– Hesten vil alltid ha rytteren sin rett på ryggen for å oppnå best mulig balanse. I praksis vil det si at om rytteren sitter med vekten til høyre, vil hesten følge etter for å rette opp vekten.

Kyra Kyrklund tar nok en gang turen til Norge for å formidle av sin kunnskap. Hold av lørdag 23. februar, da vil Kyra holde clinic på Norwegian Horse Festival 2019!

Les mer om Kyra i vår tidligere artikkel på www.hestefrelst.no

 BESTILL BILLETT 

Share this: