TIL TOPPS I PONNICUP

– Dette er mitt siste år som ponnirytter, og jeg prøver å få ridd så mange stevner som mulig, sa Emma Zibillaga Nilsen, Hønefoss og Ringerike Rideklubb. Med ponnien Living Angel hoppet hun til topps i torsdagens Stall Lie Hvalen Ponni Jumping Cup.

Null hinderfeil og 85,50 stilpoeng ble klassens desidert beste:
– Dette er første gang jeg konkurrerer på Norwegian Horse Festival, og jeg er veldig fornøyd med både runden i dag og med ponnien min, sier en glad sisteårs ponnirytter etter premieutdelingen.
Victoria Christiane Ballestad-Mender og SR Oscar The Boxer ble nummer to, og på tredjeplass fulgte Lea Helset Eide med Whats Done is Done.

Torsdagen har hatt mye å by på for ryttere og hester i alle aldre. Foruten ponniklasser, har juniorene hatt sin Grand Prix Tour, og unghestene har vært i ilden i Championat for 5- og 6-års. I Oxer Eiendom CSI3* var hinderhøyden på ubeskjedne 1,45 m, dagens høyeste. 

Kevin Staut har holdt en innholdsrik sprang-clinic, og Norsk Varmblod startet hingstekåringen med løshopping etter gårsdagens helsesjekk.

Change of Heart, f. 2017, e. Heartbeat/Silverstone, eier Anja Huserbråten, oppdretter Lina Freed (Foto: Mette Sattrup)

FERD Comeback Cup-rytterne er ankommet stevneplassen, klare til dressur i morgengry, fredag kl. 0815. Finalen i den populære dressurcupen for ryttere på 40+ går av stabelen søndag.

Årets program for Norwegian Horse Festival er stappfullt av godbiter. Her har du noen av fredagens høydepunkter!

ARENA 1 – Fredag
Kl. 16:00 TEAM OLIVIA Familieshow. 
Et fartsfylt og morsomt familieshow med Mounted games, Ponnigalopp, voltige og sist, men ikke minst, et fantastisk hundeshow! 

Kl. 17:45 ZURHAAR & RUBB Finale Sprang Toppscore
Se en litt annerledes sprangklasse, der rytterne skal finne sine egne rideveier og samle poeng for hvor mange hinder de hopper feilfritt. Dette går på tid, og kommer til å bli vanvittig spennende!

Kl. 19:45 GLOBAL TRUCKS Sprang Derby
En utrolig imponerende og krevende klasse for spranghester. Konkurransen går på tid over flere spektakulære hinder. I denne klassen kan man i tillegg spille både V4 og Vinner hos Norsk Rikstoto.

Kl. 21:30 OBAS ENTREPENØR Høydehoppning  
Det er utrolig hva disse spranghestene kan by på! Kan de hoppe muren på 2,20 m eller høyere? Vi tror ja! Vi har samlet 10 gode høydehoppingsryttere og -hester til start. Dette blir spennende! Her kan du spille Vinner hos Norsk Rikstoto.

Kjøp Stolbillett til Arena 1, fredag kveld, for under 200-lappen nå her!

ARENA 2 – Fredag 

Kl. 14:30 Norsk varmblods hingstekåring
Hingstekåringen fortsetter fredag. Kåringsforløpet under Norwegian Horse Festival startet med helsesjekk onsdag, deretter løshopping torsdag, mens rideprøver går fredag og lørdag. Norsk Varmblod legger stor vekt på bruksegenskaper, og derfor blir hingstene fremvist med  både egenrytter og testrytter. Eldre hingster får vurdert sportsresultater som en del av bruksegenskapene. Testryttere ved årets kåring er Benedikte Endresen – Stall Bergan (sprang) og Søren Wind fra Helgstrand Dressage i Danmark (dressur).

Kl. 18:15 ENTEK Clinic Med Ditte Young 
Ditte er raskt blitt en av de mest spennende clinicholderene i Skandinavia. Dette er både underholdende og meget lærerikt, uansett hvilket nivå du rir på.

Ditte Young rir med hjertet – bli med på hennes clinic fredag!

Kl. 19:45 STALL MYRA Islandshest – The Oval Challange
For første gang innendørs i Norge har vi laget en ovalbane, spesielt tilpasset islandshestenes fantastiske krefter. Se islandshesten konkurrere i tølt, firgang og femgang. Uttak fredag, finale senior lørdag, og ungryttere/junior søndag.
I forkant av konkurransene blir det clinic med Christina Lund og blant annet Alfur fra Selfossi. Så liker du fart, spenning, hestekrefter – og kanskje spesielt islandshest – kjøp billettene dine nå her!

Bildet: Glad vinner: Emma Zibillaga Nilsen på Living Angel, flankert av sponsor Gitte Lie-Andersen, Stall Lie Hvalen.  (Foto: Mette Sattrup) 

Share this: