top of page

FORBERED HESTEN TIL NYTTÅRSAFTEN

Nyttårsfeiringen nærmer seg – en feiring som kan være en stor påkjenning for dyrene. Her er tips fra Agria Dyreforsikring til hvordan du kan forsøke å berolige hesten din under festivitetene. Vi gjør oppmerksom på at det vil være store individuelle forskjeller på hester og at disse tipsene dessverre ikke vil fungere for alle.

Vi anbefaler dere å trene i god tid før selve dagen er her. Er dette deres første nyttårsaften sammen kan det være lurt å sjekke opp med forrige eier om hvordan hesten tidligere har reagert på fyrverkeri.


6 lure tips til nyttårsfeiringen

  1. Demp lyden: Bruk ørepropper av bomull, skumgummi eller ørehette. Du må gjerne bruke begge deler.

  2. Demp lyset: Dekk gjerne til vinduene slik at lysglimtene fra fyrverkeriet dempes.

  3. Distraher hesten: Gi gjerne litt ekstra grovfôr slik at hesten blir opptatt med å spise.

  4. Gjør det koselig: Mens feiringen pågår kan det være en idé å ta på litt rolig musikk i stallen.

  5. Gi noe beroligende: Rådfør deg med en veterinær hvis du vet at hesten din ikke takler nyttårssmellene. Det finnes beroligende midler som fås på resept.

  6. Vær tilgjengelig: Hvis det lar seg gjøre er det hyggelig å være i eller rett utenfor stallen hvor hesten er under feiringen. Dette kan bidra til at den roer seg.

Ta rideturen tidlig

Siden oppskytningen av fyrverkeriet dessverre noen ganger starter tidligere enn ved midnatt, er det lurt å unngå lange rideturer på kvelden – spesielt langs bilveien.


En vet aldri hvordan hester kan reagere i en situasjon hvor fyrverkeri smeller over dem.


Comments


bottom of page