top of page

- Forhåpentligvis husker han gulrøttene på konkurransebanen

Torsdagens klasser under Norwegian Horse Festival har allerede gitt rytterne flere gode runder og julestemning. Vi har snakket med vinnerne om hvordan de syns det var å ri under julestevnet i NOVA Spektrum så langt.


En av torsdagens klasser var Diamond League CSIA-m, presentert av LH Anlegg. Petter Sandhei Bjørklund / Garden Party fra Polarsirkelen Hestesportsklubb fikk den desidert raskeste tiden med 33.24 sek i andre fase. Yvonne Hatteland Larsen / Cassata 4 tok deretter andreplassen med tiden 37.06 sek. Tredjeplassen gikk til Mathea Omberg Christiansen / LCC Moneypenny med tiden 38.49 sek. På fjerdeplass kom Helene Pillgram Evers / Cordano 26 med 39.91 sek. Danske Emilie Øvlesen / Duco kom på femteplass med tiden 40.73 sek. Alle fem ekvipasjer var feilfrie i begge faser.


Vi pratet også med vinneren av denne klassen, Petter. I likhet med de andre vinnerne så hadde han det også veldig gøy.

Petter Sandhei Bjørklund og Garden Party. Foto Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

– Det var ekstremt gøy å ri i dag! Skal innrømme at nervene var tilstede, men så fort jeg kommer inn på arenaen forsvinner de heldigvis. Et viktig ritual før stevner er å gi Party masse kos og oppmerksomhet. Forhåpentligvis husker han alle gulrøttene når vi er inne på konkurransebanen, sier Petter med et smil.


Til neste sesong skal Petter gjøre seg mere kjent med Junior tilværelsen. Han er inne i sitt siste Children år nå, og håper på at Junior tiden blir like bra. Etter dagens seier så skal han og Party bare kose seg i resten av klassene her på NHF. Det blir mindre nerver med en så fin runde i banken forteller han. På stallen deres har de en stor fin skog med masse juletrær, og det får han i skikkelig julestemning.Førsteplassen i Ponnicup LA presentert av Norsk Ferdigplen kapret Eveline Synnøve Pettersen Drågen på den rutinerte ponnien Marco Charfilo. De hadde 77.25 i stilpoeng og null feil. Eveline forteller at hun akkurat deltok på Christmas Show i Danmark og hvor hun og ponniene hadde flere gode runder med plasseringer der. Da var det lettere å kontrollere

nervene inne på banen her i Norge. Det er altså ikke første gangen hun rir et så stort stevne innendørs, selv om det er første gang hun rir her på Norwegian Horse Festival.


Eveline Pettersen og Marco Charfilo. Foto Equine Sport Photography / Helene Gjerde Aamdal

– Vi har kommet i god julestemning av å være i NOVA Spektrum! Planen for stevnesesongen 2023 er å ha gode runder og sette mål vi kan jobbe mot, sier Eveline.


Inn på andreplass kom Aurora Victoria Tellfsen / De La Marcos Oliver med null feil og 76.00 i stilpoeng.Tredjeplassen ble delt på Amalie Høiland-breimoen / Glebe Glory og Linnéa Paulsen / Kuli´s Maybe Magic hvor de begge hadde også null feil og 75.75 i stilpoeng. Femteplassen gikk til Linnea Aae Litland / Vognmandgardens Tornado med 75.50 i stilpoeng.


Klasse nummer to, presentert av Jensen Byggteam, var Gold League CSIAm-A. Her vant Sofie Rieber-Mohn Borgen / Illy FZ med null feil begge faser og den raskeste tiden på 30.48 sekunder i andre fase. Sofie forteller at seieren smakte ekstra godt i dag.


– Han hadde det veldig gøy, og det var en god følelse gjennom hele runden. Jeg har vært syk i lang tid, så da var det ekstra godt med en fin runde, forteller Sofie.


Dette var første gangen Sofie og red Illy inne på en så stor arena, så målet var å få jevne og fine runder. Som forberedelse til NHF var de nylig på et stevne på Grenland. Til neste sesong ønsker hun å konkurrere i utlandet igjen, og å delta på Drammen Spring Tour på hjemmebane. Sist men ikke minst så kommer Sofie i skikkelig julestemning av snø og julestevnet her på NHF.


Tett etter kom Ingeborg Berven Sundt / Jovila med tiden 30.78 sek. Tredjeplassen gikk til Emma Hovet Øverjordet / Daillante med tiden 33.30 sek. Fjerdeplassen tok Vilje Elise Eriksen Berget / Gaberlina med tiden 36.10 sek og finske Anni Hjerpe / D.Chacco`S Dominator Z havnet på en flott femteplass med tiden 39.74 sek.


I CSI3* 1.30m klasse presentert av Pina AS tok svenske Robin Carey / Luicruz førsteplassen med tiden 29.55 sek i andre fase. Rett etter kom Amalie Hegre / Ivan andreplassen med tiden 29.68 sek. Silje Myklebust Polden / Miss Sophie fikk en fin tredjeplass med tiden 30.34 sek. Pål Flam / Hrabia på fjerdeplass hadde tiden 31.72 sek og Ingrid Sandhei Bjørklund / Centogran med tiden 32.03 sek endte på en femteplass.


Sofie Rieber-Mohn Borgen og Illy. Foto Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal
Svenske Robin Carey og Luicruz. Foto Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal
Comments


bottom of page