top of page

– Han har det største hjertet

Under Norwegian Horse Festival første helgen i desember, var det spesielt en mann som gjorde seg bemerket på sprangbanen. Marlon Modolo Zanotelli hadde både en inspirerende sprangclinic, og stod øverst på pallen i flere av de klassene han kom til start.

Marlon Modolo Zanotelli og Harwich VDL (Foto: Equine sport Photography / Astrid Marie Årdal)

Torsdag kveld kunne ivrige tilskuere vitne brasilianske Marlon Modolo Zanotelli instruere tre norske sprangryttere over tekniske øvelser inne i NOVA Spektrum (mer om clinicen kan du lese her). Resten av helgen kunne også Zanotelli vitne om hva han er god for på sprangbanen.


Brasilianeren har til nå bodd 14 år i Europa, og det er ikke første gang vi ser han på norsk jord. Både under Norway Grand Prix på Linnesvollen og under Oslo Horse Show i Telenor Arena gjorde Zanotelli rent bord i mange av klassene han deltok i, og det samme skjedde igjen – under Norwegian Horse Festival i Lillestrøm. Zanotelli ligger foreløpig på en åttende plass på verdensrankingen, men mye tilsier at de på toppen snart kan kjenne brasilianeren puste de i nakken.

Marlon og Harwich VDL. (Foto: Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

Mener viljen til hesten er viktig

Første helgen i desember gikk han seirende ut av den største sprangklassen under showet, nemlig 1.50m Grand Prix, presentert av Gjelsten Holding. Etter klassen kunne han fortelle hvordan han planla når han skulle ri en slik sprangbane:


– Heldigvis kjenner jeg hesten min godt, og jeg kjenner både styrker og svakheter. Harwich VDL blir ofte litt slow den første runden, derfor må jeg alltid passe tiden litt. Han er forsiktig, hopper godt med ryggen, og han har det største hjertet. Han prøver alltid å hoppe feilfritt, og det er noe jeg mener er viktig for hestene som er i sporten i dag. Det finnes mange fine hester, men det som gjør en god spranghest er at den alltid gjør sitt beste – uansett hvordan det ser ut fra utsiden, forteller Zanotelli.


Marlon er vokst opp i Brasil, med foreldre som også hadde hest. Og den viktigste lærdommen han har tatt med seg gjennom karrieren med hest er "Results comes before work only in the Dictionary".


– Det viktigste jeg har lært er at man må jobbe hardt for resultater. Jeg har også vært veldig heldig med hvordan karrieren har gått. Jeg tror det som kjennetegner de unge som konkurrerer i Brasil er at de som lykkes er de som har kjempet seg til toppen. Man må ri mange "normale" hester, og det er lange avstander mellom arenaene. Ofte må man kanskje reise tre dager med hesten på hengeren for å komme seg fra en arena til en annen, noe som hemmer sporten litt. Det blir veldig spredt, forteller Zanotelli.


Resultater fra hele helgen kan du se her.Comments


bottom of page