top of page

- Mye publikum ga en veldig god stemning, det var utrolig gøy å vinne i dag.


Med over 3 sekunder foran andreplassen kunne Martine Myhrer Dyngeland / SG’s Diamant smile godt når de hadde fullført runden i spesialklassen “Take Your Own Line”. Dette er en showklasse for publikum, men også en liten nøtt for ekvipasjene som må knekke koden til å finne den raskeste veien til å fullføre alle hindrene på kortest mulig tid.


OBAS Take Your Own Line CSI3* Special 1.30m

- Mye publikum ga en veldig god stemning, det var utrolig gøy å vinne i dag, sier en fornøyd Martine etter dagens spesialklasse.

Foto Equine Sport Photography

- Når vi la opp planen for banen tenkte vi mest på å lage færrest mulig svinger og mest mulig galoppstrekninger, hvor vi kunne gjøre færre steg på distansene, forteller vinneren som red hele 6 sekunder foran konkurrentene.


Selv om Norwegian Horse Festival er siste stevnet til Dyngeland i år, så har hestene gjort seg fortjent til en liten juleferie etter en lang sesong, slik at de kan hente inn krefter og restituere seg før neste år.


- Planen for neste stevnesesong er å komme i gang utendørs så tidlig som mulig, og jobbe mot å ri noen nasjonshoppinger, sier 27-åringen fra Nannestad.


- Jeg syns det er veldig koselig med julekonseptet på Norwegian Horse Festival i år, det blir jo en naturlig avslutning på sesongen for de som bor i Norge når det er i desember, sier hun videre.


- Og med all pynten blir det jo veldig hyggelig. Å pynte til jul får meg i skikkelig julestemning! forteller Martine.


Svenske Fredrik Spetz / Janou var siste utfordrer, han red rett etter Martine og lenge så det ut til at dette var en tid han kunne slå, men tiden til Dyngeland viste seg å være vanskelig å slå.


Enda en svenske som var tidlig ut i startnummer, og tok ledelsen tidlig, var Robin Carey / Luicruz. Ekvipasjen hadde tiden 53.01, og lå lenge i ledelsen før han måtte ta til takke med tredjeplassen. Susanna Granroth / Cayadina fra Finland tok fjerdeplass, mens Amalie Steen Hegre / Ivan tok siste sløyfen i klassen med femteplass.

GLOBAL TRUCKS DERBY World Ranking CSI3* 1.45m

Med en hinderbane på hele 18 hinder var kveldens Derby en skikkelig utfordring med både trekombinasjon, trippelbar, vannmatte og stuss. Av 30 startende var det kun fire feilfrie ekvipasjer, den med raskest tid var danske Emil Hallundbæk / Casirus.


Hallundbæk forteller at han er inne i en god rytme nå som han har vært på flere

Foto Equine Sport Photography

innendørsstevner med hestene. Planen til Emil for neste års stevnesesong er å være med på en del Nations Cuper, samt forhåpentligvis å ri EM for Danmark.


- Det er virkelig fint pyntet opp her, både på og utenfor banen. Man kommer virkelig i god julestemning er, spesielt med julemusikken som spilles, sier den danske vinneren.


Andreplass gikk til ringreven Geir “Jimmy” Gulliksen / VDL Groep Quatro, som lå 4 sekunder bak den unge dansken.


På både tredje- og fjerdeplass var det to norske ekvipasjer, Oda Charlotte Lyngvær / Joelina og Ada Alette Braaten Johnsen / Plietsch.


Oda Charlotte Lyngvær er glad for at Norwegian Horse Festival foregår i desember.

- For meg og barna er det veldig hyggelig at det er i desember, så jeg kan kombinere med en tur hjem til familien. Å være hjemme i Norge er det som gir meg mest julestemning! sier rytteren som opprinnelig startet sin hestekarriere nettopp her i området. Hun holdt tidligere til på Skedsmokorset, og red for den lokale rideklubben Øvre Romerike Rideklubb. Hun var den eneste i familien med hesteinteresse, og har jobbet knallhardt hele livet for å ta steget fra amatørrytter til profesjonell rytter.


Hjemme på Stal Hendrix i Nederland går forberedelsene til de store stevnene som vanlig for å opprettholde rutinene, og passe på at hestene er freshe og glade.


- Planene for neste sesong er å gi mine to 8-åringer mer erfaring og rutine så de kan stabilisere seg på dette nivået, forteller Oda før hun legger til at hun også skal utvikle både unghester og henne selv som rytter.


Femteplass gikk til Marcus Westergren / Chrinch Air fra Sverige.

NORSK FERDIGPLEN Ponni Cup Finale - LA+5 pony

Det gikk unna når det under fredagens Ponni Cup finale skulle kåres en vinner til både stilpremiering og speedpremiering. Førsteplass med raskeste tid med 67.96 sekunder ble Bertine Hagen Berentsen / Burnbrae Jack, hun red nesten ett sekund fortere enn klubbvenninnen Linnèa Paulsen / Kuli's Maybe Magic som endte på andreplass. Sammenlagt for feil&stil var det kun fire ekvipasjer uten hinderfeil. Den med høyest sammenlagt poengsum ble Aurora Victoria Tellefsen / De La Marcos Oliver, grenlandsrytteren fikk totalt 154.00 poeng.AGRIA Youth Dressage - CDIJ J Ind

1) Emma Løkken, NOR – Mr Gold G 70.412%, 2) Mette Kauppila, FIN – Donna Lottchen 67.618%, 3) Anne Mathilde Reimer Haga, NOR – Treldegaards Sensasion 67.412%, 4) Hannah Regosa, SWE – S'Antorini Tek 62.412%
Comments


bottom of page