top of page

- Norwegian Horse Festival har i år vært en fest!

Ridning og hestesport er den eneste idretten i verden der menn og kvinner deltar side om side i samme konkurranse. Det er helt unikt at man uavhengig av kjønn og aldersgruppe stiller til start og konkurrerer om den samme premien. I NOVA Spektrum i Lillestrøm arrangeres Norges eneste internasjonale juleshow med hest, og det er ingen tvil om at Norwegian Horse Festival har gitt rytterne real julestemning allerede første helgen i desember.


CSI3* 1.40m presentert av LUCKY7

Av hele 65 startende var det 19 feilfrie ekvipasjer under fredagens 3* internasjonale 1.40meters klassen. Sverige har vært sterkt representert under Norwegian Horse Festival, og det var derfor ikke unaturlig med to svenske ekvipasjer på topp. Emma Emanuelsson / Canbella Blue PS red inn til en knepen førsteplass foran sin svenske kollega Ebba Danielsson / Kalmerette.

Emma Emanuelsson / Canbella Blue PS. Foto Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

Det er første gang Emma har deltar her i Lillestrøm, men vi har sett henne flere ganger før til


start utendørs i Drammen.


- Fantastiske konkurranser i Lillestrøm, sier en fornøyd vinner etter dagens konkurranse.


Hun forteller videre hvor viktig det er å komme forberedt til stevner, og for å det så kreves det mye planlegging og trening for å være i form.


- Jeg har mange fine yngre hester som jeg vil fortsatt vil utvikle og ta opp i klassene. For de eldre hestene er planen å gjennomføre noen Nations Cuper, og matche så bra som overhodet mulig for fremtiden, sier Emma. - Og jeg elsker julen, det er så koselig, legger hun til avslutningsvis.


Franske Mathis Burnouf / Cristal Noir var ikke langt bak svenskene, og med bare 8 hundredeler bak Ebba endte han på en tredjeplass. Norgesvennen Piet Raijmakers Jr / Haya hadde også god tid, og selv om tiden var knappe 60.93sekunder resulterte det i en fjerdeplass for den nederlandske ekvipasjen.Beste nordmann på femteplass

Beste nordmann ble Ingrid Sandhei Bjørklund / Arie Z med 62.76s. Hun forteller oss om hvordan hun forbereder seg til et stort internasjonalt stevne, slik som Norwegian Horse Festival.


- Jeg følger det gode systemet jeg har sammen med treneren min, det består først og fremst av å holde hestene fornøyde og løsgjort, sier Ingrid.


- Vi hopper veldig lite inn mot større stevner, og fokuserer heller på det grunnleggende

Ingrid Sandhei Bjørklund / Arie Z. Foto Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

arbeidet, slik som godt bakkearbeid, gymnastikk og “riktig” tur, sier Bjørklund.


Den regjerende norgesmesteren for juniorer har allerede et klart mål for neste stevnesesong - å komme med i EM troppen. Ingrid legger også til at det er derfor viktig å holde hestene i god form og fortsette med det grunnlaget som legges nå. I denne sesongen tok juniorrytteren nylig bronse i innendørs Norgesmesterskap, fjerdeplass i Nordisk Mesterskap og en sterk individuell 13.plass i Europamesterskapet der det var hele 94 startende!


- Norwegian Horse Festival har i år vært en fest. DRS med Eirik Berentsen i spissen er helt rå på arrangering, sier Ingrid.


- Jeg har ridd på denne arenaen to ganger før når det ble arrangert i februar, og til tross for at jeg allerede første gang synes det var dødsbra å delta her, så blir det bare bedre og bedre, sier en fornøyd Bjørklund. Hun legger også til at det alltid er gøy å kunne ri internasjonale stevner på hjemmebane, selv om både Drammen og Lillestrøm er langt unna Stall Øyjord i Mo i Rana.


Det skorter heller ikke på julestemningen under årets Norwegian Horse Festival, og med snø og pepperkaker forteller Ingrid at det også sikrer julestemningen i Desember.bottom of page