top of page

UNDERHOLDNING PÅ SPRANGBANENHar du ennå ikke kjøpt billett til fredagen under Norwegian Horse Festival i desember?


Først ut etter familieshowet er finalen i CSI3* Internasjonal sprang, Toppscore 1,35m presentert av OBAS. Toppscore er en sprangklasse litt utenom det vanlige, her finnes det nemlig ingen banetegning. Denne klassen er også kjent som «Take your own line».


Istedenfor at banebygger setter en gitt rekkefølge på hvilke hinder som skal hoppes når, har hvert hinder en poengsum på toppen. Rytterne har totalt 60 sekunder på å sanke inn så mange poeng som mulig – og om de river et hinder, får de hverken med seg poengene fra dette hinderet, eller mulighet til å hoppe det på nytt.


Uten banetegning eller rekkefølge å ri hinderne i, betyr dette at det blir et forrykende show av ekvipasjer som ønsker både å ri feilfritt, men også sanke så mange poeng som mulig på kortest mulig tid. Jo høyere vanskelighetsgrad det er for å hoppe et hinder – jo høyere poengsum.

Det blir uten tvil en underholdende sprangklasse på høyt nivå denne fredagskvelden, dette må du ikke gå glipp av. I tillegg blir det WorldRanking-klasse i sprangridning som avslutning på dagen. Her skal ryttere fra store deler av Europa møtes i en konkurranse med hinderhøyde på 1,45m. Kjøp billett i tide for å sikre deg plass!

Comments


bottom of page