top of page

– Bufranco var on fire!

Søndag var det klart for den store dressurdagen i NOVA Spektrum. I dagens største klasse, Grand Prix kür var det danske Charlotte Heering som gikk av med seieren.

Danske Charlotte Heering og Bufranco tronet øverst på podiet i Grand Prix-klassene både lørdag og søndag i NOVA Spektrum. I søndagens kürfinale ble det en total på 74,59%.


– Det var en super stemning og atmosfære i hallen. Bufranco var on fire og litt imponert over den flotte julepynten i arenaen lørdag, spesielt i starten av programmet. Men han holdt fokuset på meg, og leverte flotte og feilfrie program som gav oss seier. Noe som er fantastisk, forteller den glade dansken etter seieren.


– Jeg lager alltid en tidsplan med min groom, Emilie, før start. Slik vet vi begge hva vi skal hvor og når. Jeg visualiserer alltid programmet innen jeg setter meg opp på hesten, og når jeg skal ri Freestyle hører jeg også musikken min noen ganger, forteller hun videre, når vi spør om forberedelsene til å entre arenaen.


Kanskje også Heering blir å se i arenaen igjen neste år?

– Planene fremover er å være med i kampen om en plass i EM. Danmark har veldig mange sterke ryttere, så det blir hard konkurranse. Men kanskje jeg kommer igjen på NHF neste år, jeg syns alle er utrolig hyggelige og hjelpsomme her – man føler seg meget velkommen. Jeg elsker også julekonseptet og er imponert over hvor flott det er pyntet opp med julegaver, juletrær og nisser, sier Charlotte.


På en andreplass kom danske Joachim Thomsen / Aaroe's Gandhi, mens svenske Mads Hendeliowitz / Autograf Q kom på tredje. Best norske ble Cathrine Rasmussen på Zoulmate på en fjerdeplass, foran svenske Carl Hedin / Van Der Veen på femte.


Emma Løkken / Mr. Gold G. Foto: Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

Agria Youth Dressage Talents kürfinale

Også juniorene fikk boltre seg på arenaen søndag. Fire ekvipasjer kom til start, der Emma Løkken med Mr. Gold G kapret en solid førsteplass i klassen med 74,4%. Nummer to ble finske Mette Kauppila / Donna Lottchen, mens svenske Hannah Regosa S'Antorini Tek kom på tredje. På en fjerdeplass kom norske Anne Mathilde Reimer Haga med Treldegaards Sensasion.
Ebba Danielsson / Kalmerette. Foto: Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

CSI 3* 1.40m

Søndagens eneste sprangklasse var 1.40m tidshoppning med 22 startende. Her ble det trippelt svensk på pallen, med Ebba Danielson / Kalmerette øverst, hele 8 sekunder foran neste på listen. En overlegen seier her altså. Amanda Landeblad / Little Clara kom inn på en andreplass, mens Victor Melin / Catching H tok tredjeplassen.


Norsk ble det med Signe Skei / Calling On You på fjerde, mens norske Geir Gulliksen hanket inn femteplassen.FERD Comeback Cup finale

Et av søndagens høydepunkt var finalen i FERD Comeback Cup for voksne ryttere over 40 år. Kravet for å være med i konkurransen er at du ikke har startet LA og høyere de siste ti årene. Denne konkurransen passer derfor både for de som ikke har startet så mye før, eller de som vender tilbake til sporten i voksen alder.


Seier i søndagens klasse gikk til Birte Sofie Stabell Bakken fra Jarlsberg og Omegn Rideklubb, med fjordhesten Almas Blink. De fikk en score på 67,7% i sitt LB-program. Noe som også gjorde at hun hoppet opp til en andreplass sammenlagt. På en andreplass i klassen kom Nina Johansen Booth fra Bruråk Hestesportsklubb, med Hip Hopper Eikelboscherheide. Seier lørdag og andreplass søndag gjorde også at ekvipasjen klatret helt til toppen sammenlagt.


Tredjeplass i klassen gikk til Hilde Johannessen Lillesund / Rodlease Tango fra Nord-Karmøy Rideklubb, fjerdeplass gikk til Jorun Birkeland / Cor Leonis Z fra Haugesund Rideklubb, mens femteplassen gikk til Camilla Aas Johnsen / Lykkens Don Zio fra Randaberg og Viba ryttersportsklubb. Til sammen var det syv ekvipasjer til start i klassen.


Nina Johansen Booth vant årets Comeback Cup, her sammen med representant fra FERD Kristin Andresen. Foto: Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

Resultatlister fra alle helgens klasser kan du se her.


Følg med på våre nettsider for flere artikler om årets Norwegian Horse Festival – det kommer flere drypp de neste ukene!


Comments


bottom of page