top of page

– En opplevelse for livet

Lørdag og søndag fikk syv damer svinge seg innenfor dressurrailen i NOVA Spektrum, for å avgjøre hvem som skulle stikke av med seieren i finalen i årets Comeback Cup.

Nina Johansen Booth og Kristin Andresen. Foto: Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

FERD Comeback Cup er en landsdekkende konkurranse i dressur for de over 40 år. Formålet med cupen er å få med seg voksne amatørryttere eller de som er tidligere konkurranseryttere. For å delta må man ri et kvalifiseringsstevne, og de to beste fra hver krets går videre til finalen. Rytteren kan ikke ha ridd LA eller høyere de siste ti årene.


– Han oppførte seg som om han har gjort dette mange ganger før

I årets Comeback Cup var det syv voksne damer som fikk svinge seg innenfor dressurrailen, og den som stakk av med hele sammenlagtpremieringen ble i år Nina Johansen Booth fra Bruråk Hestesportsklubb. Hun red på Hip Hopper Eikelboscherheide, som har vært i hennes eie i syv år.


– Hopp har vært min datters sprang og dressurhest fram til han skadet seg for 1 1/2 år siden. For litt over et år siden begynte jeg å ri treninger på han, og har siden det startet fire stevner sammen med han, forteller hun.

Nina Johansen Booth og Hip Hopper Eikelboscherheide. Foto: Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

Lørdag vant ekvipasjen i første delfinale. Både rytter og hest var slitne da søndagen kom.


– Hopp har aldri vært på en slik arena før, og jeg er så imponert over hvordan han tok det på strak hov. Stødig, snill og oppførte seg som at han hadde gjort dette mange ganger før. Det ble tyngre å ri på søndag, men med ny personlig rekord i LB er jeg superfornøyd med hesten begge dager, forteller Nina.


Nina deltok i Comeback Cup for å utfordre seg selv til å ri på en slik arena.


– Det er ikke alle som får mulighet til å ri på en arena av denne størrelsen, når man har hest som hobby. At vi i tillegg skulle vinne hele finalen er helt utrolig gøy! Det hadde jeg aldri trodd. Vi har storkost oss i NOVA Spektrum. Det har vært et supert opplegg, en flott arena og et hjelpsomt crew i stallene. Det er superbra av FERD å gi oss gamliser en mulighet til å få en opplevelse for livet, avslutter hun.


Drømmen gikk i oppfyllelse i en alder av 49 år

Vinneren av søndagens delfinale ble Birte Sofie Stabell Bakken, på fjordhesten Almas Blink. Resultatet søndag gjorde at ekvipasjen seilte rett inn på en andreplass i sammendraget. Hun er strålende fornøyd med helgen.


– Vi har hatt en fantastisk helg. Jeg ble utfordret av en venninne til å melde meg på Comeback Cup, og ble deretter oppmuntret av treneren min. Det var utrolig gøy å kvalifisere seg til cupen, og veldig skummelt å være med på et så stort stevne. Men vi var like nervøse hele gjengen, og klarte å le av oss selv når mottoet ble "vi skal bare overleve dette", forteller hun.

Birte Sofie Stabell Bakken og Almas Blink. Foto: Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

Fjordhesten Almas Blink kom inn i familien til Birte for 1,5 år siden. Og da var det en drøm som gikk i oppfyllelse for rytteren som representerer Jarlsberg og Omegn Rideklubb.


– Han er min første egne hest. Jeg har ønsket meg hest siden jeg kunne si "hest", men ble altså 49 år før den drømmen gikk i oppfyllelse. Han er bare fem år, så vi jobber med utdannelsen. Han mangler styrke til å gjennomføre galoppdelen perfekt for eksempel, men det gikk veldig bra likevel. Han gjør alltid sitt beste, forteller Birte, og legger til at treningen av Blink er veldig allsidig: – Vi har prøvd oss både i dressur, kjøring, datteren min hopper han, brukshestkonkurranse og han drar tømmer for oss når vi skal hogge ved på hytta.


– Dette kommer jeg til å huske resten av livet, som en av mine største opplevelser på hesteryggen. Jeg har følt meg så velkommen, og det var veldig gøy å møte både Carl Hedin, samt Kristin og Johan som sponser denne cupen. Det har ikke minst vært hyggelig å bli kjent med de andre deltakerne og deres groomer, legger hun til.


Resultatlister kan du finne her.

Comments


bottom of page