top of page

Julemusikk + Julepynt = Julestemning!

Med julemusikk på høyttaleranlegget pluss hele NOVA Spektrum pyntet med juletrær og julepakker, har Norwegian Horse Festival sørget for god julestemning hos rytterne som har stilt til start denne første helgen i desember.


CSI3* 1.30m presentert av Booking Leaf

Amalie Steen Hegre / O`Vigolon van het Weidse Hof. Foto Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

Amalie Hegre / O`Vigolon van het Weidse Hof stakk av med

førsteplassen og en tid på 58.09 sek. Finske Mila Saukko /Norris fikk en fin andreplass med tiden 62.24 sek.


Martine Myhrer Dohrmann / Vile N hadde tiden 63.69 sek som holdt til en fin tredjeplass. Cirsten Dohrmann / Quarzo Della Caccia fikk en tid på 65.94 sek og havnet på en fjerdeplass. Femteplassen gikk til Martine Mariero Moe / Prada de Wiqui med tiden 66.00 sek. Alle fem ekvipasjer hadde null feil på hinder og tid.


Gold League CSIAm-A 1.10m presentert av Jensen Byggteam

Med tidlig startnummer i Gold League-klassen, red Babette Daae-Harstad / Lord Kassity 0-runde og tiden 52.08 sek. Tiden var så rask at dette holdt hele veien frem til siste startende, noe som resulterte i en soleklar seier her i et julepyntet NOVA Spektrum i Lillestrøm.


- Det føles veldig bra å vinne i dag. Jeg har trent både dressur og sprang jevnt i forkant av stevnet for å forberede meg, forteller Daae-Harstad.

Babette Daae-Harstad / Lord Kassity. Foto Equine Sport Photography / Helene Gjerde Aamdal

- Da vi kom til Lillestrøm hjalp dressurtreneren min, Kristoffer Nyquist, med å ri Lord løsgjørende. I tillegg har jeg fått god hjelp av Peter Flam på oppvarmingen, legger Babette til.

Til neste år skal hun satse mot NM Junior med den andre hesten hennes, i tillegg håper hun også på å bli med på Lag NM pluss innendørs med Lord Kassity.


Mille Atledatter Staff / Quinten SB fikk en fin andreplass med tiden 55.25 sek og på tredjeplass kom Annika Næsguthe Remåd / Bonsoir Olympic med tiden 55.44 sek. Det ble en finsk fjerdeplass til Heidi Mulari / Backwoods Baroness og de hadde tiden 59.28 sek. Like etter kom Tuva Aamodt / Starstruck med en tid på 59.59 sek og havnet på en femteplass.


Diamond League CSIAm-A 1.20m presentert av LH Anlegg

Det ble en vellykket dag for rytterne fra Sandnes og Jæren Rideklubb, der tre av klassens topp 5 ble tronet av rytterne fra vestlandet. I dagens 1.20m Diamond League vant norske Lisa Ingvartsen / Noora med tiden 56.52 sek og null feil.


- Det var veldig kjekt å vinne i dag, og hesten var som alltid positiv og med godt mot, sier Lisa som var fornøyd med dagens runde i ringen.

Lisa Ingvartsen / Noora. Foto Equine Sport Photography / Helene Gjerde Aamdal

Den ni år gamle hoppa, Noora, har hatt det rolig før stevnestart på Norwegian Horse Festival.

- Hun er en stor hest som trenger å ha litt overskudd, sier Lisa, som også forteller oss at dette er siste stevnet for i år.


Selvom planene for neste sesong ikke er helt spikret, er målet hennes fortsatt å få hun og hesten sammen som en ekvipasje like stabile i 1.30meters klassen, og helst ta steget opp i 1.35m.


Svenske Alice Nordberg / Jarta red inn til mål med tiden 58.25 sek og 0 feil, noe som ga resultater til en andreplass under Norwegian Horse Festival. Tredjeplassen gikk til enda en SJR-rytter, Henriette Andersen / Hindy med tiden 58.86 sek. Katharina Jahre Benterman / Le Grand de Invictus fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb fikk en tid på 59.11 sek som holdt til fjerdeplass nøyaktig 70hundredeler foran enda en SJR-rytter, Ida Tørresdal / Joyful JB endte med klassens femteplass.Comments


bottom of page