top of page

Overlegen seier i Gjelsten Holding Grand Prix

Av hele 40 startende ekvipasjer var det kun 6 feilfrie som kom videre til omhopping i lørdagens internasjonale trestjerners Grand Prix klasse presentert av Gjelsten Holding. For den brasilianske rytteren Marlon Modolo Zanotelli ble det en overlegen seier etter at han var sistemann ut i omhoppingen.

Marlon Modolo Zanotelli / Harwich VDL med sponsor av klassen, Solveig Gjelsten. Foto Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

Med en teknisk vanskelig bane servert av Terje Olsen Nalum og Anders Hafskjold ble det ingen nordmenn med til omhopping. Både Fredrik B. Seim / Quevara van de Vlierbeek Z og Oda Charlotte Lyngvær / Joelina fikk en bom i bakken, og måtte ta seg til takke med henholdsvis 9.- og 14.plass.

Med kun to feilfrie i andre runde i kveldens Grand Prix, var det sistemann til start - Marlon Modolo Zanotelli / Harwich VDL som til slutt tok en overlegen seier. Med over 3 sekunder foran svenske Karin Martinsen / Pb Portofino red den brasilianske ekvipasjen inn til 37.57 sekunder.


Tredjeplassen gikk til danske Lars Bak Andersen / Ethene, han hadde fire feil og tiden 41.53. Også med fire feil sørget Emma Emanuelsson / Canbella Blue PS for enda en plassering til Sverige foran femteplassen, Mathis Burnouf / Nouvelle V.H. Veldhof som stod igjen med 8 feil i omhoppingen etter endt runde.


Comeback Cup - første finaleomgang

Den første klassen lørdag var FERD Comeback Cup, der sju flinke damer skulle svinge seg innenfor dressurrailen i NOVA Spektrum. Comeback Cup er en landsdekkende konkurranse for voksne dressurrytteren over 40 år, som ikke har startet LA eller høyere de siste ti årene.


Seieren denne dagen gikk til Nina Johansen Booth fra Brurok Hestesportsklubb, på Hip Hopper Eikelboscherheide. Gjennom LC:3 ble det en total på 71,6% for ekvipasjen. Andreplass gikk til Jorun Birkeland / Cor Leonis Z, fra Haugesund Rideklubb, med 68%. Tett i hælene på en tredjeplass fulgte Birte Sofie Stabell Bakken / Almas Blink med 66,8%.


Vinner av første omgang i Comeback Cup ble Nina Johansen Booth / Hip Hopper Eikelboscherheide. Foto: Equine Sport Photography / Helene Gjerde Aamdal.


Ingeborg Berven Sundt / Jovila. Foto: Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

PHO Holding AS 1.10m

Andre klassen for dagen var amatørklassen i 1.10m, presentert av PHO Holding AS. Her var det to faser, der kjappeste feilfrie gikk av med seieren. Siste ut i klassen, Ingeborg Berven Sundt og Jovila tok seieren med 25,63 sekunder, knepent foran Nina Vadseth / Clara 117 på en andreplass.


Inn på en tredjeplass kom Tuva Petrine Kristiansen / Stella P, mens Sofie Rieber-Mohn Borgen kom inn på en fjerdeplass. Femteplassen gikk til Heidi Mulari fra Finland.


HEIA NÆRINGSPARK 1.20m

I amatørklassen i 1.20m, presentert av HEIA NÆRINGSPARK, var det 30 ekvipasjer til start fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Det ble svensk seier i denne klassen med to omganger, til Alice Nordberg og Jarta.


– Det var så fint å være her og ri på denne fantastiske arenaen, selvfølgelig er det jo et stort pluss å vinne klassen. Jeg har en veldig rask hest, forteller svensken etter seieren.

Alice Nordberg / Jarta. Foto: Equine Sport Photography / Astrid Marie Årdal

Alice forteller at planen for det kommende året er å få jevne resultater, samt å ri EM og SM i Childrenklassen, i tillegg til neste års NHF: – Julekonseptet på dette stevnet var veldig bra, artig at det var så mange julepresanger over alt. Jeg har lyst til å ta turen tilbake neste år, forteller hun.


Resten av podiet var nordmenn, og først av de ble Madelen Ossletten Fuglstad med Ibalou, foran Katharina Jahre Benterman / Le Grand de Invictus. Fjerdeplassen gikk til Nicoline Thrane-Steen Røkke / Quintago, mens Myrte Beenen / Kikidola tok femteplass.
Marlon Modolo Zanotelli gikk av med seieren i RIKSTOTO Championatet i 1.40m. Foto: Equine Sport Photography / Helene Gjerde Aamdal

RIKSTOTO Championat 1.40m

En av lørdagens klasser var V5-omgangen i Rikstoto sin 1.40m. Her var rytterne satt opp i grupper, for å kunne spille en V5-bong i forkant av konkurransen. Det ble tre vinnere, hvorav hver fikk en premiesum hver. Selve klassen ble vunnet av brasilianske Marlon Modolo Zanotelli, som har gjort rent bord i store deler av denne helgens klasser. Denne klassen vant han sammen med Comthago VDL, og ekvipasjen var hele fire sekunder raskere enn nummer to i klassen – svenske Emma Emanuelson / Ladina.


Norsk ble det på tredjeplass med Johan Sebastian Gulliksen / Mylord Myles, mens nederlandske Piet Raijmakers Jr / Van Schijndel's Olaya Z tok fjerdeplassen. Femteplass gikk til svenske inn Widmark / Capitola.


AGRIA Internasjonal Grand Prix dressur

Dagens store dressurklasse var Grand Prix, presentert av Agria Dyreforsikring. Åtte ekvipasjer var til start, herav to dansker, tre nordmenn og tre svensker. Det ble dobbelt dansk i toppen lørdag. Det var Charlotte Heering som trakk det lengste strået denne dagen, med sin flotte hest Bufranco. Med en score på 71,98% gikk hun av med seieren, bare 0,8% foran Joachim Thomsen / Aaroe's Gandhi.


Svenskene kapret de neste tre plasseringene, med Jennie Larsson / Zircoon Spring Flower på tredje, Mads Hendeliowitz / Autograf Q på fjerde og Carl Hedin / Van Der Veen på femte. Cathrine Rasmussen / Zoulmate ble beste norske på en sjetteplass.

Charlotte Heering var lørdagens vinner av AGRIA Grand Prix dressur. Foto: Astrid Marie Årdal / Equine Sport Photography

Comments


bottom of page