top of page

SNART COMEBACK CUP IGJEN!

På lørdag og søndag under Norwegian Horse Festival arrangeres Ferd Comeback Cup for 8. gang!

Finalen ble i 2021 avholdt på Linnesvollen på grunn av pandemien. Vi er nå glade for å være tilbake i Lillestrøm under Norwegian Horse Festival! Vinneren fra 2021 var Kristin Olaussen Ørholm på Olympus (II) fra Blakstad Hestesportklubb! Hun red et imponerende program til hele 70.6% i finalen og tok dermed seieren. Andreplass i Cupen gikk til Toril Bakken på Jakobgardens Gneist fra Ekeberg Rideklubb mens Helle Alice Enger Mathiesen på Sir Lacon fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb tok tredjeplassen.

Alle som deltar må være 40+ og kan ikke ha startet LA eller høyere siste 10 år. Kvalifiseringen foregår lokalt og de to beste i hver rytterkrets blir invitert til å delta i finalen under Norwegian Horse Festival. Cupen er åpen for både tidligere konkurranseryttere og ferske ryttere - lav terskel. Vi har tidligere hatt deltakere av begge kjønn, men i år er det kun damer som rir finalen.

Finalen går av stabelen lørdag og søndag på Arena 1. Stemningen er høy og nervene spent når årets deltakere møtes fredag kveld til et hyggelig sosialt samvær med enkel bevertning. De får tilbud om hjelp av trener på oppvarmingen begge dager.

I år har er det ni deltakre som skal ri de to finaleomgangene. Følgende klubber er representert i årets finale: Sigdal og Rosthaug Hestesportslag, Jarlsberg og Melsom Rideklubb, Randaberg og Viba Ryttersportsklubb, Haugesund Rideklubb, Bruråk Hestesportsklubb, Nannestad Hestesportklubb, Sørkedalen Rideklubb, Nord-Karmøy Rideklubb og Søndre Eikeberg rideklubb.

Vi gleder oss masse til å heie frem rytterne og kåre en vinner av cupen!