top of page

VINTERTIPS TIL FROSNE RYTTERE

Det er rett og slett smertefullt å fryse! Med disse tipsene fra Agria Dyreforsikring er du godt rustet for vinterkulda på rideturen, og i stallen.

Foto: Sophia Maule


Å ta seg en ridetur ute i et vakkert vinterlandskap er magisk, men kulden kan fort tære på kroppen. Her kommer noen gode råd inn mot vintersesongen.


Lag på lag

For å holde kulda ute bør du kle deg lag på lag. Det som er supert med denne metoden er også det faktum at en heller kan kle av seg ett lag dersom en skulle bli altfor varm underveis.


Slik følger du lag på lag-metoden:

  • Nærmest kroppen er det best å ha undertøy som transporterer bort fuktighet.

  • Hvis det er skikkelig kaldt er det bra å ha noe tykkere mellom undertøyet og ytterklærne.

  • Klær i ull er supert å bruke som mellomlag. Ofte hører vi at det er fleece som gjelder, derimot holder ull på varmen selv når det blir vått.

  • Det ytterste laget bør være vind- og vanntett. Du bør satse på klær som puster godt ettersom de ventilerer bort den fukten som kommer innenfra.

Ridebukse for vinteren

Hvis du rir ute på vinteren anbefaler vi thermoridebukser. De beskytter både mot vind, vann og kulde. Mange leverandører selger også vinterridebukser som er vindtette med fleece på innsiden. Det er mange som synes disse er smidigere å ri i.


Noen velger også å gå med ullundertøy under ridebuksene på veldig kalde dager. Kjenn etter hva som passer best for deg.Varme klær og sko

En fryser først på føttene og hodet, da dette er deler av kroppen som leder bort mest varme. For å holde deg mest mulig varm, anbefaler vi å få for en lue under hjelmen. I AgriaShop har vi en praktisk lue i fleece.


Et rideskjørt beskytter beina dine mot kulde og vått vær, uten at du mister ridefølelsen og kontakten med salen. Derfor er dette et ypperlig produkt dersom du trener hesten ute eller i et kaldt ridehus gjennom vinteren.


En lang rideparkas med ekstra stor hette som går over hjelmen, og glidelås i begge sider, holder deg varm fra topp til tå i alt slags vær. I tillegg er den lett å ta av og på, hvis du ønsker å ha på mer klær under oppvarming og nedskritting av hesten.


For å holde deg tørr og varm på beina bør du velge varme ridesko i vanntett materiale. Ridestrømper i ull og ullsåle er også ypperlig for å holde føttene varme.


Vanter i trefingermodell gjør at hendene holder seg varme, samtidig som de gir et godt grep om tøylene.


Varmeputer

Om kulda er langvarig kan det være klokt å investere i "varmeputer" som isfiskerne ofte bruker ute på isen. Det er små puter som er ment for å ha i vantene eller i skoene, samtidig som de holder på varmen lenge. Sportsbutikker tilbyr gjerne dette produktet.


Comments


bottom of page